A blogról.

Itt lesz a Molaj városrész lakóinak köszöntése, illetve egy rövid bemutató.

Molaj városrész

Komárom Molaji városrészének történései.

Naptár

szeptember 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Félig független Molaj

2008.06.03. 15:26 | local.terminator | 1 komment

Hajszálnyira az átvételtől.

Tudomásunk szerint ilyen közel még nem állt a Molaj lakótelep ahhoz,hogy teljes egészében Komáromhoz tartozzon. És ekkor a lakótelepből városrész váljon .Közel egy évtizedes várakozás előzte meg ezt az eseményt. Sokan kételkedtek,voltak akik nem is hitték,hogy erre valaha sor kerülhet. Azoknak üzenem ,hogy meg fogjuk csinálni,mert az itt élő emberek ezt szeretnék elérni. A városban és azon belül Molajban is a többség akarata kell,hogy érvényesüljön. Ahhoz hogy idáig eljussunk nehéz küzdelmes utat kellett megtennünk. Ilyen példás összefogást amit a molajiak produkáltak,ritkán tapasztal az ember. Ezt csak nemes cél érdekében lehet így megvalósítani. Ami sajnos évekkel ezelőtt nem valósulhatott meg az most elérhető távolságra van. Ebben a küzdelemben sokan vettek részt és szerencsénkre többen voltak akik a lakosság érdekeit figyelembe véve,segítő szándékkal. Megpróbálom felsorolni azokat akik a lakosság és a város érdekeit tartották szem előtt. Komárom város Képviselő Testülete,a hivatal dolgozói az itt élő lakosokból szerveződött Civil Fórum,a Brigetió egyesület,a sajtónak is köszönettel tartozunk,mert általuk folyamatosan tájékoztatni tudtuk az érdeklődőket. A moalji lakosok fegyelmezett hozzáállása példamutató volt. Megértették,a komoly problémák ellenére hogy a megoldást csak úgy tudják elérni ha visszafogottan ,higgadtan viszonyulnak az eseményekhez.
Az ellen érdekeltekről sem szeretnék megfeledkezni ,mert sok borsot törtek az orrunk alá,és most nagyon,nagyon finoman fogalmaztam. Tehát azok akikkel szemben a küzdelmet meg kellett vívni: Mol Rt ,Mol Rt Vegyész Szakszervezete,Fókusz Kom Kht. Héger Kft. Megérné nevesíteni azokat a személyeket akik érdekeltek voltak abban,hogy az EMBERT figyelmen kívül hagyva csak és kizárólag a pénzért, bizonytalan életkörülmények közé sodorjanak több száz molaji lakóst. Bízom abban a mondásban,hogy jó tett helyébe jót várj,mert ha ez igaz akkor igaz az is,hogy rossz tett helyébe pedig rosszat,de ezt már nem az én tisztem eldönteni.
A szerződésnek létre kell jönni,és a feladat megkezdődik. A városrészt fel kell zárkóztatni a városhoz. Ez sem lesz könnyű feladat. Magántulajdonból Önkormányzati tulajdonba kerül a Kultúrház(Chatedra Központ) a volt orvosi rendelő épülete,az óvoda,a tornaterem,a volt étkezde,a szálloda,az összes közterület,a közműhálózatok. Ezt kell bekapcsolni a városi vérkeringésbe.
Ez komoly kihívást fog jelenteni az érintettek számára. Én úgy vélem ez egy szép feladat. Egy elszigetelt városrészt beleolvasztani egy már meglévő városi környezetbe. Az elmaradás finoman szólva is tetemes. Ez a városrész mivel nem volt a város tulajdonába így nagyon minimálisan részesült a városi költségvetésből. A MOL városrésznek viszont van egy óriási előnye. Az 1-es útról nyáron szinte láthatatlan a település. A fák eltakarnak mindent. Ez egy gyönyörű csendes zöldövezeti terület. Aki a nyugalmat kedveli az itt meg is találja. Úgy vélem ha az összefogás megmarad a lakosság körében akkor az Önkormányzattal közösen megvalósíthatjuk azt amit elvettek tőlünk évekkel ezelőtt. Egy kiszámíthatóbb,biztonságosabb életkörülményeket nyújtó otthont.

Komárom.2008.05.02.

                                                                                Takács József.

A Brigetio kiemelten közhasznú egyesület kérése

2008.02.14. 12:54 | local.terminator | Szólj hozzá!

"
Tisztelt Adófizető!

A Brigetio kiemelten közhasznú egyesület kéri az ön támogatását!
Az egyesület tevékenységi területe elsősorban a szőnyi illetve a molaji városrész.

Főbb tevékenységünk:
    > Molaji Óvoda támogatása
    > Komárom római kori emlékeinek ápolása
    > Hagyományos "Molaj-Telepi" rendezvények támogatása
    > Karácsonyi ünnepség megszervezése
    > Kállay Ödön néhai jegyző emlékének ápolása

Kérjük adójának 1%-ának felajánlásával segítse tevékenységünket!

Egyesületünk adószáma: 18611928-1-11
Egyesületünk bankszámlaszáma: Pannon Takarék 63200078-15702667

Köszönettel: Brigetió Egyesület"

**********************************************

Saját véleményem:

A Brigetio egyesület volt az első aki szinte kérés nélkül azonnal felkarolta a Molajiakat a Fókusz Kom KHT val szembeni harcban. Segítségével sikerült eljutnunk idáig. Úgy gondolom hogy ezért minden Molaj városrész alkónak KÖTELESSÉGE ezt a gesztust megtenni. Emberek, ez nekünk adózóknak semmit nem jelent viszont az egyesületnek nagyon fontos. Köszönjük meg méltó képpen amit értünk tettek.


Az indulás!!!

2008.02.14. 12:43 | local.terminator | 3 komment

Igen kedves emberek elindult a Komárom Molaj városrészének ( Avagy Brigetio városrész) félhivatalos honlapja, szócsöve. Ide bárki szabadin írhat elmondhatja a véleményét szinte bármeny kapcsolódó témában.
Szóval ha idáig nem mert megkérdezni elmondani valamit azt most (akár név nélkül) is megteheti.
HAJRÁ!

süti beállítások módosítása